Barcelona

Bilbao

Bilbao har forandret sig fra industriby til designby

Bilbao har gennemgået en enorm udvikling gennem de sidste årtier. Man skal ikke længere tilbage end til 1980'erne for at finde en nedslidt industriby med høj arbejdsløshed, forurening og fattigdom.

I dag er Bilbao blevet grønnere, rigere og smukkere! Byens ansigtløft startede i 1990'erne hvor en række fremsynede politikere og byplanlæggere lavede en plan for en strategisk forandring af byen. Denne plan viste sig i høj grad at blive vellykket. Løftestangen i projektet var først og fremmest moderne arkitektur og opførelsen af kulturcentre og kunstmuseer.

Guggenheim-museet står i centrum af den enorme udvikling Bilbao gennemgik, og Guggemheim-museet er da også et must under besøget. I samme åndedrag kom en ny metro til (designet af Norman Foster), lige som der blev opført en række smukke broer og grønne område. I forlængelse af disse projekter er der skudt luksushoteller, restauranter og modebutikker op.

Alt dette har været med til at gøre Bilbao til en magnet for besøg fra hele verden, og byen oplever nu mere end en million årlige besøgende.

Vi tilbyder både guidede besøg på Guugenheim-museet, en vintur til Rioja og hotelbooking. Vi arrangerer desuden tapasture og hjælp til booking af restauranter, ekskursioner til nærliggende vinområder, og udflugter langs kysten - herunder ture til San Sebastian.
Guidet besøg på Guggenheimmuseet
Sykkeltur med guide i Bilbao